SIGURD´S PESTO OG GORGONZOLA-PIZZA

Tirill og Sigurd har laget seg skikkelig oase i hagen, med både pizzaovn, utekjøkken og en fantastisk peisestue som benyttes fra tidlig vår til sene høsten.

Og nå blir vi som er vennene deres invitert på de lekreste pizzaene! Sigurd har nemlig endelig fått den vedfyrte pizzaovnen han drømte om. Og her byr han på en av de mange variantene sine med et stort smil og  en upåklagelig teknikk!

 

Oppskrift på Sigurds pesto

1 bunt stor, frisk basilikum

2 ss pinjekjerner

1-2 hvitløksfedd

ca 1 dl olivenolje

50 gr revet parmesan

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

slik gjør du:

Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor eller stavmikser.

Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper / blir pestoen tørr smak til med mer olje. Settes kjølig før den skal brukes.

Sigurds favoritt-topping

Stryk et tynt lag med pesto på pizzabunnen, legg på terninger med Gorgonzola, dryss revet Mozzarella, legg på noen skiver med serranoskinke og dryss over pinjekjerner.

Når pizzaen er stekt, dryss rikelig med fersk ruccolasalat over før servering.

Tips!

Sigurd varierer mellom å legge på serranoskinke før pizzaen stekes og etter at bunnen med saus og ost er stekt. Det blir to forskjellige smaker som begge er veldig gode!

 

Uterommet er innredet med full spisestue og et enkelt utekjøkken.

Sigurd liker å lage mat og med denne pizzaovnen er det som å være i Italia!

Sigurds herlige pizza!

Er det rart vi liker å komme på besøk!

Er det kald en kveld fyres det i den åpne peisen.

Den høye varmen gjør at pizzaen er ferdig på noen få minutter.

Mange varianter blir testet ut i løpet av sesongen:)

Tirill dekker lekkert opp til pizzafest.

0

Your Cart