Pavlovakaken til Trine Midtun i @klisjehjemmet ser helt fantastisk ut og smaker  himmelsk!

Skal du kose deg med noe godt i helgen kan vi anbefale deg denne – den er enkel og lage og ser imponerende lekker ut. Oppskriften finner du nederst.

Trine er interiørfrik og er en mester i å blande og mikse lopper og vintage. Hun flytter og ommøblerer gjerne – Fransk bazar er en av hennes favorittbutikker. www.franskbazar.no

Sitronpavlova

Marengs:
6 eggehviter
3,75 dl sukker
3/4 ts salt

Sett stekeovnen på 100 grader og dekk en plate med bakepapir. Ha fire tempererte eggehviter i en bolle og pisk stivt sammen med sukker. Bruk springformen som du skal steke kakebunnen i, til å måle størrelsen på marengslokkene. Du skal totalt ha tre eller fire marengslokk. Stryk massen utover, slik at høyden ikke blir mer enn 1 cm. Stek i 1 time og 10 minutter på nederste rille og avkjøl på rist.

Kakebunn
9 egg
270 gram sukker
225 gram hvetemel
45 gram potetmel

Smør to runde springformer med diameter på 24 cm og sett ovnen på 180 grader. Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis som etterlater seg merker i røren om du løfter opp vispene. Et tips fra min side er å bruke en glassbolle til dette, da det ofte er fettrester i plastikkboller som gjør at eggedosisen ikke blir så luftig.

Bland potetmel og hvetemel sammen og hell over i en sil. Dunk forsiktig i silen slik at litt og litt av melet faller ned i bollen med eggedosisen og vend samtidig forsiktig med en slikkepott. Det er viktig å ikke arbeide for hardt med denne røren slik at luften forblir i røren.

Fordel røren i formene og stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne/gaffel underveis om den er ferdig. Avkjøles på rist i formen og del deretter i to eller tre lag.

Sitronkrem

6 egg
180 gram sukker
1.5 ss raspet sitronskall
120 gram sitronsaft
60 gram usaltet smør
2 klyper salt

Varm opp alle ingredienser under omrøring og pass på at blandingen ikke koker. Fortsett å røre til kremen tykner, men følg hele tiden med på at blandingen ikke begynner å boble. Avkjøl litt for den påføres kaken.

Fyll

4 dl pisket kremfløte
Eventuelt litt vaniljesukker

Monteres lagvis som på bildet – og NYTES!

 

 

 

0

Your Cart