Bokhyllen til Tone er bygget av en benkeplate og fylt til randen av bøker som er sortert etter farge. Her er hennes tips til en personlig, levende og spennede del av hjemmet!

Bokhyllen min er fylt opp av bøker, planter, familiebilder, skulpturer og store vaser. Den går fra vegg til vegg, og er laget av en benkeplate fra IKEA. Det at den er malt i samme farge som veggen gjør at den  ser ut som den alltid har vært der. Jeg elsker IKEA når jeg kan gjøre det på min egen måte!

Det er stor avstand mellom hyllene, så jeg kan sette store ting inn. Hyllen er hele 60 cm dyp så jeg har bøker i stabler bak også.
Jeg må sortere bøker etter farger – det blir penest. Datteren min Emma, som er kunstelev og estetiker som meg, har samlet bøkene etter farge og det er litt av en jobb. Men se så lekkert det blir!

Favorittbøkene mine legger jeg i stabler og de står med ryggen ut – ved å variere blir bokhylla mer moderne og skulpturell. De store coffeetabel-bøkene med flotte fotografier velges ut med omhu, så det ikke ser rotete ut – det er viktig at bokhylla ser rolig og harmonisk ut.

Bøkene som er sortert etter farge, er  forsterket ved å sette flere objekter og  pynteting i samme fargeskala som bøkene,  da blir det små fargeklatter gruppevis. Og så pynter jeg innimellom med blomster – sånn blir det akkurat sånn som jeg liker det. Personlig, organisk, harmonisk og levende.

Se mer fra Tones hjem: Et helt nydelig, rosa soverom

Jeg liker å blande bøker med pynteting og de store vasene blir så fine på toppen.

Jeg legger bøkene i stabler og noen på høykant innimellom gir det skulpturelle preget.

 

Platespilleren og platene passer perfekt inn – på gulvet skulpturer og blomster.

Rosa harmoni og bøker med fine coverbilder tøffer opp bokhylla

 

 

 

0

Your Cart