DEN ALLER BESTE KRINGLA!

 

Endelig helg – det et lørdag, favorittdagen  min! I dag kommer noen venninner innom på te – og de elsker kringla mi!

Så jeg starter dagen med å lage deigen, og så en lang fin lørdagsfrokost med Aftenposten og Nitimen – jeg koser meg!

Hemmeligheten er mye deilig fyll, og jeg må virkelig anbefale deg å teste den!

:)Tone

Kringleoppskriften min får du under bildene.

 

Flere tips og oppskrifter til helgen: Yvonnes eplekake og Trines pavlova

 

Det blir fest med kringle på bordet!

SØT GJÆRDEIG:
50 g gjær
100 – 150 g meierismør
3½ dl helmelk
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 ts kanel
11 dl hvetemel
La deigen heven i ca 40 min.

FYLL:
Ca 100 g meierismør
4-5 ss sukker
2 ss malt kanel

Ettt egg til pensling

Slik gjør du det:
Smelt smøret og ha i melk og varm til fingervarmt, ca 37 ºC. Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle.
Ta i sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet og elt det sammen til en smidig deig, ca 5 min i kjøkken maskin. Bakebollen dekkes med plast og sett til heving på et lunt sted i 30- 40 minutter. Elt den hevede deigen lett sammen og trill ut til en lang pølse, ca. 1 m. Klem eller kjevle den ut til bredden er ca. 15 cm. Ta fyllet langsetter midten av deigen. Rull sammen og form til kringlefasong på et stekebrett. Kringlen dekkes til m et klede og etterheves i ca 30-40 min. Pensles med sammenpisket egg.
Stek kringla på nederste rille i varm stekeovn 190 ºC i 20 -30 min. Avkjøles på rist før du tar på melisglasur.

Lykke til!!

 

Liljekonvall gir  alltid vårfølelsen, dette er silkeblomster fra Bolina

 

0

Your Cart