Denne sommeren hørte jeg på Tinder-Tom´s anbefalinger og dro til hans favorittøy Skiathos – det var i hvert fall planen! Lenge snakket jeg varmt om den vakre, greske øya hvor ABBA-filmen som ble spilt inn, hvor Johnny Depp hadde hus, hvor det fantes en bargate med 400 barer og restauranter – og jeg vet ikke hva! Mine venninner Bente og Grethe ble gladelig med meg og spente dro vi for første gang med et charterfly – i Meryl Steeps fotspor.

 

Det skulle bli en prøvelse. Bente hadde sjekket litt hvor hotellet var på kartet og mente vi måtte ta båt videre til en annen øy. Litt forvirring, men vi dro med friskt mot! På kaia diskuterte vi litt om båtturen var inkludert i charterflyet. Vi konkluderte med ja, så klart – og gikk ombord som de siste. Så ble vi stoppet for billettkontroll. Og i neste øyeblikk var vi loppet for passet og truet med fengsel av selveste kapteinen («selvfølgelig reiser man ikke på båttur uten billett, tenk på terrortrusselen og mitt ansvar!», brølte kapteinen.) Vi prøvde å dysse ned, flørte litt – men ingen ting gikk på denne greske guden. I neste havn ventet heldigvis Ving-guiden (tusen takk – makan til service!) på oss med en billett i hånda, og skamfulle betalte vi, tok kofferten med oss og strente mot hotellet.

Et deilig gresk feriehotell, selv om utsikten mot bakgården ikke var det vi hadde drømt om, men hvem vanker vel på hotellet? Vi strente ut for å se og oppleve, og vi fant et lite gresk eventyr, med små, hvite hus, en vakker promenade, blide grekere, blått hav og deilig mat. Bargata med de 400 barene og resturantene fant vi aldri i denne bitte lille greske byen, men en liten hyggelig bar på kaia ble vår venn.

Det viste seg nemlig at det slettes ikke var rart Bente aldri fant fram på kartet! I alt jobbstresset mitt hadde jeg bestilt ferie til Skopelos isteden for Skiathos – her var ingen bargate, men den fineste, vakreste øya for en rolig, deilig ferie!

Vi dro på nye strender hver eneste dag, vi badet og leste alle bøkene vi hadde med oss, vi ble solbrente, late og veldig glade. Dette er den beste ferien jeg har hatt på lenge – et ordentlig, ekte gresk eventyr.

Butikkene var ikke typiske turistbutikker, vi kjøpt lite og koste oss masse.

Vil du vite mer om Bente @helenesdatter – hun tar de vakrste bildene og er den kuleste dama jeg vet om & Grethe: @gretheboewaal filmregissør, dyreelsker og så  er hun veldig glad i meg….

ALLE BILDENE ER TATT MED OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

0

Your Cart