Jeg reiser så ofte jeg kan til Beijing fordi det er så vakkert der! Det er så mange herlige folk, farger, historier og fantastisk kultur. Og så bor Maya der.
Maya er besteveninna mi – vi traff hverandre på Silkemarkedet, som er et stort shoppingsenter. Hun kom bort til meg en dag og sa at jeg har sett deg her mange ganger før,- jeg liker deg og vi to skal jobbe sammen!
Du verden tenkte jeg – så spennende hun er! Jeg fikk telefonnummeret hennes, og nå 8 år senere er vi fremdeles venner og gode kollegaer. Maya hjelper meg med alle innkjøp i Beijing, hun ordner og fikser og vi fyker hit og dit sammen. Vi er på steder ingen andre turister kommer,- det autentiske og lokale Beijing.

Her ser dere Maya lage festmiddag for meg, på verdens minste kjøkken (som forøvrig også er dusjen og badet til familien på 6). Her disker hun opp med de lekreste retter: østers, kamskjell, helstekt fisk og masse annet deilig.

Maya har vært i Norge på besøk, og det syntes hun var helt fantastisk. Hun elsket å se på den klare sola, naturen, de vakre husene våre. Hun syntes det var veldig rart at det var så få folk i gatene på Brønnøya – den lille, vakre, bilfrie øya jeg bodde på før…

Maya har etterhvert blitt gift med Leo og de har fått 2 barn – de bor sammen med svigerforeldrene i en Hutongby i Beijing og nå i sommer var jeg på besøk.
Sommeren i Beijing er varm – veldig varm. De bor trangt og tett i tett med mange andre familier – vi sitter og spiser ute i gata og under ei trapp der folk kommer og går. Men ingen bryr seg – vi prater og tuller og ler, og jeg er så utrolig glad for at jeg ringte Maya den gangen for lenge siden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svigerfar elsker nuddelsuppemer mer enn noe annet… det slurpes og nytes.

Kveldene i Hutongen er levende og yrende, vi går gjerne på den lokale grillbaren i 1 tiden på natta for å ta et glass med naboen.

ALLE BILDENE ER TATT MED OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

0

Your Cart